Avietės sfera, rožės, ličiai ir shiso

Veganiškas desertas

5/30/20252 min skaitymo

LIČIŲ DŽEMAS

INGREDIENTAI / KIEKIS

LIČIŲ TYRĖ 500 gr

KONSERVUOTI LIČIAI 125 gr

ŠALDYTOS AVIETĖS 125 gr

ROŽIŲ ESENCIJA 2 gr

AGARAS 7 gr

VANILĖS ANKŠTIS 1 vnt

PARUOŠIMAS

  • Agarą, vanilę ir ličių tyrę užvirkite, sudėkite rožių esenciją. Palikite sustingti.

  • Sutrinkite blenderiu iki vienalytės blizgios konsitencijos.

  • Supjaustykite, avietes bei ličius ir sumaišykite lygiom dalim 50/50.

  • Išspauskite į sferų formas ir užšaldykite.

  • Likusį džemą palikitę garnyruojant lėkštę.

AVIEČIŲ CREMEUX

INGREDIENTAI / KIEKIS

AVIEČIŲ TYRĖ 390 gr

LIČIŲ TYRĖ 260 gr

KOKOSŲ ALIEJUS 130 g

CUKRUS 60 gr

PEKTINAS NH 3.5 gr

AMATIKA BLANCHE 190 gr

SAULĖGRĄŽŲ LECITINAS 3.5 gr

PARUOŠIMAS

  • Pakaitinkite aviečių ir ličių tyrę iki 40°C ir sudėkite cukrų sumaišytą su pektinu.

  • Pakaitinkite iki 85°C. Supilkite ant šokolado ir palikite kelioms minutėms.

  • Sutrinkite rankiniu trintuvu iki vienalytės konsistencijos. Sudėkite lecitiną ir, vėl sutrinkite.

  • Palikite šaldytuve per naktį susikristalizuoti.

PLAKTAS AVIEČIŲ KREMAS

INGREDIENTAI / KIEKIS

AVIEČIŲ CREMEUX 250 gr

VEGANIŠKA GRIETINĖLĖ 250 gr

PARUOŠIMAS

  • Sudėkite visus ingredientus į plakiklį ir plakite iki standžios konsistencijos.

ŠOKOLADINĖ GLAZŪRA LUKŠTAS

INGREDIENTAI / KIEKIS

AVIEČIŲ INSPIRATION 200 gr

KAKAVOS SVIESTAS 200 gr

PARUOŠIMAS

  • Pakaitinkite abu ingredietus iki 45°C.

  • Naudokite glazūruojant aviečių ir ličių šaldytas sferas

FORMINIS TRAŠKUTIS

INGREDIENTAI / KIEKIS

AVIEČIŲ TYRĖ 75 gr

VEGANIŠKAS JOGURTAS 175 gr

CUKRUS 50 gr

METILO CELIULIOZĖ 2.5 gr

XANTANOS GUMA 1 gr

PARUOŠIMAS

  • Sutrinkite rankiniu trintuvu visus ingredietus kartu.

  • Išklokite masę per paruoštą trafaretą ant silikononio pagrindo, nuimkite trafaretą.

  • Džiovinkite masę 60°C. 1-2 valandas, iki, kol masė bus lanksti bet dar ne pilnai sustingusi.

  • Nuimkite traškutį, suformuokite ir įdėkite išgaubtą pusferę formą.

  • Palikite traškutį džiūti dar papildomai 6-12h, kol bus trapus ir traškus.

AVIEČIŲ IR ROŽIŲ CONSOMME

INGREDIENTAI / KIEKIS

ŠALDYTOS AVIETĖS 600 gr

DŽIOVINTOS ERŠKĖTROŽĖS 20 gr

CUKRAUS PUDRA 60 gr

ROŽIŲ ESENCIJA 1 gr

XANTANA GUMA 0.2 gr

PARUOŠIMAS

  • Sudėkite šaldytas avietės, erškėtrožes, cukraus pudrą ir rožių esenciją į metalinį dubenėlį.

  • Uždenkite sandariai maistine plėvele ir palikite ant karštos vandens vonelės kelioms valandoms.

  • Nukoškite skystį ir sutrinkite su xantanos guma. Gautą padažą palikite nakčiai šaldytuve.

AVIEČIŲ INSPIRATION AERO

INGREDIENTAI / KIEKIS

AVIEČIŲ INSPIRATION 310 gr

KAKAVOS SVIESTAS 170 gr

SOJŲ LECITINAS 10 gr

PARUOŠIMAS

  • Pakaitinkite kakavos sviestą iki 60°C. Sudėkite sojų lecitiną ir sutrinkite trintuvu.

  • Sudėkite tirpintą šokoladą ir dar kartą sutrinkite.

  • Į gautą masę įdėkite oro kompresoriaus šlangelę ir palikite 10-15min, kol susiformuos ant paviršiaus pakankamas kiekis šokolado burbulų.

  • Perneškite indą į šaldiklį ir palikite sustingti. Sustingusiu burbulus supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.