Avietės sfera, rožės, ličiai ir shiso
Veganiškas desertas
5/30/20252 min skaitymo


LIČIŲ DŽEMAS
INGREDIENTAI / KIEKIS
LIČIŲ TYRĖ 500 gr
KONSERVUOTI LIČIAI 125 gr
ŠALDYTOS AVIETĖS 125 gr
ROŽIŲ ESENCIJA 2 gr
AGARAS 7 gr
VANILĖS ANKŠTIS 1 vnt
PARUOŠIMAS
Agarą, vanilę ir ličių tyrę užvirkite, sudėkite rožių esenciją. Palikite sustingti.
Sutrinkite blenderiu iki vienalytės blizgios konsitencijos.
Supjaustykite, avietes bei ličius ir sumaišykite lygiom dalim 50/50.
Išspauskite į sferų formas ir užšaldykite.
Likusį džemą palikitę garnyruojant lėkštę.
AVIEČIŲ CREMEUX
INGREDIENTAI / KIEKIS
AVIEČIŲ TYRĖ 390 gr
LIČIŲ TYRĖ 260 gr
KOKOSŲ ALIEJUS 130 g
CUKRUS 60 gr
PEKTINAS NH 3.5 gr
AMATIKA BLANCHE 190 gr
SAULĖGRĄŽŲ LECITINAS 3.5 gr
PARUOŠIMAS
Pakaitinkite aviečių ir ličių tyrę iki 40°C ir sudėkite cukrų sumaišytą su pektinu.
Pakaitinkite iki 85°C. Supilkite ant šokolado ir palikite kelioms minutėms.
Sutrinkite rankiniu trintuvu iki vienalytės konsistencijos. Sudėkite lecitiną ir, vėl sutrinkite.
Palikite šaldytuve per naktį susikristalizuoti.
PLAKTAS AVIEČIŲ KREMAS
INGREDIENTAI / KIEKIS
AVIEČIŲ CREMEUX 250 gr
VEGANIŠKA GRIETINĖLĖ 250 gr
PARUOŠIMAS
Sudėkite visus ingredientus į plakiklį ir plakite iki standžios konsistencijos.
ŠOKOLADINĖ GLAZŪRA LUKŠTAS
INGREDIENTAI / KIEKIS
AVIEČIŲ INSPIRATION 200 gr
KAKAVOS SVIESTAS 200 gr
PARUOŠIMAS
Pakaitinkite abu ingredietus iki 45°C.
Naudokite glazūruojant aviečių ir ličių šaldytas sferas
FORMINIS TRAŠKUTIS
INGREDIENTAI / KIEKIS
AVIEČIŲ TYRĖ 75 gr
VEGANIŠKAS JOGURTAS 175 gr
CUKRUS 50 gr
METILO CELIULIOZĖ 2.5 gr
XANTANOS GUMA 1 gr
PARUOŠIMAS
Sutrinkite rankiniu trintuvu visus ingredietus kartu.
Išklokite masę per paruoštą trafaretą ant silikononio pagrindo, nuimkite trafaretą.
Džiovinkite masę 60°C. 1-2 valandas, iki, kol masė bus lanksti bet dar ne pilnai sustingusi.
Nuimkite traškutį, suformuokite ir įdėkite išgaubtą pusferę formą.
Palikite traškutį džiūti dar papildomai 6-12h, kol bus trapus ir traškus.
AVIEČIŲ IR ROŽIŲ CONSOMME
INGREDIENTAI / KIEKIS
ŠALDYTOS AVIETĖS 600 gr
DŽIOVINTOS ERŠKĖTROŽĖS 20 gr
CUKRAUS PUDRA 60 gr
ROŽIŲ ESENCIJA 1 gr
XANTANA GUMA 0.2 gr
PARUOŠIMAS
Sudėkite šaldytas avietės, erškėtrožes, cukraus pudrą ir rožių esenciją į metalinį dubenėlį.
Uždenkite sandariai maistine plėvele ir palikite ant karštos vandens vonelės kelioms valandoms.
Nukoškite skystį ir sutrinkite su xantanos guma. Gautą padažą palikite nakčiai šaldytuve.
AVIEČIŲ INSPIRATION AERO
INGREDIENTAI / KIEKIS
AVIEČIŲ INSPIRATION 310 gr
KAKAVOS SVIESTAS 170 gr
SOJŲ LECITINAS 10 gr
PARUOŠIMAS
Pakaitinkite kakavos sviestą iki 60°C. Sudėkite sojų lecitiną ir sutrinkite trintuvu.
Sudėkite tirpintą šokoladą ir dar kartą sutrinkite.
Į gautą masę įdėkite oro kompresoriaus šlangelę ir palikite 10-15min, kol susiformuos ant paviršiaus pakankamas kiekis šokolado burbulų.
Perneškite indą į šaldiklį ir palikite sustingti. Sustingusiu burbulus supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.

