PATIRTIS

Itin daug skirtingų stotelių, sprendimų ir sutiktų žmonių atvedė mane ten, kur esu dabar. Nors visą kelią, kurį jau teko nueiti, nupasakoti sunku, dalinuosi svarbiausiomis jo dalimis, suformavusiomis mane kaip šiuo metu kuriantį konditerį ir šokolado meistrą.

Gyvenimas Londone apdovanojo galimybe prisijungti ir prie viena žvaigždute įvertinto „Trinity“ restorano komandos, o visai netrukus iš Claude Bosi sulaukiau pasiūlymo tapti visiškai naujai kuriamo restorano „Claude Bosi at Bibendum“ dalimi.

Darbas jame buvo kupinas iššūkių, ugdantis ir auklėjantis, reikalaujantis 100 proc. jėgų ir visapusiško atsidavimo, tačiau ne veltui. Vos po pusės metų nuo atidarymo sulaukėme dviejų „Michelin“ žvaigždučių įvertinimo.

Pradėjus „Michelin“ žvaigždučių kelionę, sustoti sunku. Tad gavęs pasiūlymą iš Britanijoje puikiai pažįstamo konditerio Nelson Barros drauge dirbti restorane „Angler“, įsikūrusiame viešbutyje „South Place Hotel“, ir siekti antrosios žvaigždutės, nedvejodamas sutikau.


Jau būdamas paauglys žinojau, kad mano vieta - virtuvėje. Gimiau šeimoje, kurioje maisto gamyba buvo mėgiama, o tėvai nuolat skatino rinktis virėjo profesiją. Paklausęs jų patarimo, savo kelią pradėjau Klaipėdos turizmo mokykloje. Ten studijuojant įvyko ir mano pirmasis laimėtas geriausio virėjo konkursas.

Tačiau Lietuvoje ilgai neužsibuvau. Išvykau stažuotei į dvejomis žvaigždutėmis įvertintą restoraną „MAAEMO“ Osle, o po metų pradėjau „Michelin Chef Course“ studijas Londone.

Būtent jų metu pažinau „Hibiscus“ šefą Claude Bosi, tapusį vienu iš svarbiausių mano mentorių.

Nelson Barros tapo itin svarbia mano kelionės gastronomijos pasaulyje dalimi.

Drauge su juo leidomės į vieną didžiausių mano žinių ir patirties išbandymų - Britų televizijos šou Bake off | The Professionals”. Pasirodėme sėkmingai, patekome į finalą ir atkreipėme į save dėmesį.

Kiek vėliau konkursų ir čempionatų sąrašą papildė ir kiti vardai. 2019 m. C3 Valrhona konkurso pusfinalyje Paryžiuje atstovavau Didžiosios Britanijos salyną bei Airiją.

Netrukus prisijungiau prie Cakes and Bubbles by Albert Adria komandos ir užėmiau Pastry Sous Chef poziciją. O paskutine mano stotele Londone tapo Core by Clare Smyth - trimis „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintas restoranas.

Per trečiajį karantiną viena garsiausių pasaulio šefių Clare Smyth nusprendė, kad būtų naudinga tiekti maistą išsinešti. Jos idėja – degustacinė vakarienė, kurią klientai, vadovaudamiesi instrukcijomis ir vaizdo medžiaga, galėtų patys užbaigti ir pasiserviruoti namuose.

Kadangi jiems trūko desertų šefo, turinčio patirties su šokoladu, tapau projekto dalimi ir ėmiausi šokoladinių Bon Bon saldainių gamybos.

Prieš pat grįžtant į Lietuvą, mano kelionę papildė ir kepiniai bei duonos. Vienoje geriausių Londono kepyklų, „Arome“, ištobulinau sluoksniuotų kepinių gamybos sugebėjimus ir įgijau žinių, kurios šiandien yra nepakeičiamos vystant desertinę „Sweet Moon“.

Nuo 2021-ųjų mano kasdienybė verda Kaune įsikūrusiame restorane „Arrivee“ ir ten pat veikiančioje desertinėje. Buvimas čia suteikia galimybę įgyvendinti visas kūrybines idėjas ir seniai užantyje laikytus siekius.

Drauge su komanda kuriame tiek išskirtinius restoranui skirtus desertus, tiek ir meistriškus kepinius. Dalyvaujame Lietuvos ir už jos ribų vykstančiuose konkursuose, čempionatuose, visai neseniai gavome ir „Michelin“ rekomendaciją, patekome į „30 geriausių Lietuvos restoranų“ sąrašą, o „Falstaff“ gidas restoraną įvertino 90/100 balų (#9 Lietuvoje).

AKIMIRKOS

Įvairiausios ilgos patirties gastronomijos industrijoje akimirkos.